Czytelnia


Daktyle przeciw arteriosklerozie

Opublikowano: 17 czerwca 2016 przez Urszula Pietraszek-Wojnach

Eksperci medyczni jednogłośnie orzekli, iż daktyle skutecznie chronią przed odkładaniem się złogów cholesterolu na ścianach naczyń krwionośnych, a tym samym mogą zapobiegać rozwojowi miażdżycy oraz udaru mózgu ! Te niepozorne, małe owoce zawierają naturalny kwas salicylowy, taurynę, tryptofan, masę potasu,sporą dawkę witaminy A oraz witamin z grupy B. Zawierają również błonnik.

daktylesss

Badania naukowe przeprowadzone w ośrodku medycznym im. Majmonidesa i Instytucie Technologii Technion w Hajfie wykazały:

– spadek „ złego” cholesterolu oraz trójglicerydów we krwi

– zapobieganie odkładania się blaszki miażdżycowej w naczyniach.

Te niepozorne, małe owoce zawierają naturalny kwas salicylowy, taurynę, tryptofan, masę potasu,sporą dawkę witaminy A oraz witamin z grupy B. Zawierają również błonnik.

Daktyle polecam osobom z chorobami układu krążenia, osobom przemęczonym, pacjentom borykającym się z zaparciami oraz z zespołem jelita drażliwego (IBS).

Owoce te sprawdzają się również, jako świetna forma przekąski w miejsce słodyczy 🙂

Chcesz dowiedzieć się od nas czegoś więcej?